Moderna vrea să crească producția de vaccinuri anti-COVID-19

0
377

Compania Moderna a declarat joi că are în vedere creșterea capacității de producție pentru vaccinul COVID-19, estimând un volum de 3 miliarde de doze în 2022, mai mult decât dublul prognozei sale anterioare.

În același timp, reprezentanții companiei au mai spus că sunt optimiști și în ceea ce privește producția de vaccin anti-COVID-19 în 2021 la 800 de milioane, respectiv  și 1 miliard de doze, de la 700 de milioane de doze, scrie Sunday Times care citează Reuters.

În prezent, vaccinul Moderna utilizează 100 micrograme de substanță, dar unele doze viitoare pot folosi doar 50 micrograme.

„Așadar, în funcție de… cât de mult se comandă doza a treia sau doza pediatrică la 50 micrograme, am putea vedea până la 3 miliarde de doze”, a a declarat președintele Moderna Stephen Hoge într-un interviu, potrivit sursei citate.

Moderna anunțase anterior că estimează o producție de 1,4 miliarde de doze de vaccin în 2022.

Compania a mai precizat că noile date sugerează că vaccinurile sale pot fi stocate în siguranță timp de până la trei luni la temperatura frigiderului, ceea ce ar facilita accesul la vaccinare în zonele greu accesibile.

Articolul precedentCâte cazuri de infecţii respiratorii acute s-au înregistrat în perioada 19 – 25 aprilie. Datele INSP
Articolul următorOrdinul comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației, semnat. Cum va începe școala după vacanță