Moderna a depus cereri pentru utilizarea extinsă a vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenți

0
64

Compania farmaceutică Moderna a declarat luni că a depus cereri autorităților de reglementare din domeniul sănătății europene și canadiene care solicită autorizație pentru utilizarea extinsă a vaccinului său COVID-19 la adolescenți.

Compania a declarat că intenționează să depună o autorizație de utilizare de urgență la FDA din SUA și alte agenții de reglementare din întreaga lume pentru utilizarea vaccinului la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, potrivit Reuters.

Vaccinul Moderna este deja utilizat în Statele Unite, Uniunea Europeană și Canada pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, iar vaccinarea copiilor a fost considerată importantă pentru atingerea imunității efective împotriva noului coronavirusului.

Ad in title

Potrivit sursei citate, copiii cu COVID-19 dezvoltă în cea mai mare parte doar simptome ușoare sau nu prezintă simptome, dar rămân expuși riscului de a se îmbolnăvi grav și pot răspândi virusul.

Astfel, s-a considerat că vaccinarea copiilor este crucială pentru a ajuta țările să redeschidă complet școlile și să revină la o anumită aparență de normalitate.

Vaccinul administrat în două doze de la Moderna, s-a dovedit luna trecută a fi eficient la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani și nu a prezentat probleme noi sau majore de siguranță într-un studiu clinic care a evaluat vaccinul la 3.732 de adolescenți, mai scrie Reuters.

Compania a mai declarat luni că a colaborat cu compania israeliană Medison Pharma pentru a comercializa vaccinul anti-COVID-19 Moderna în 20 de piețe din Europa Centrală de Est și Israel.

Articolul precedentCâți tineri cu vârste între 12 și 19 ani s-au vaccinat anti-COVID-19. Datele CNCAV
Articolul următorMinistrul Sănătăţii, despre dezinfectanții cu substanţă activă diluată, prezenți pe piață