Celulele stem recoltate din pulpa dentara ar putea vindeca leziunile coloanei vertebrale care afecteaza mobilitatea picioarelor, potrivit unui studiu al cercetatorilor japonezi.

Astfel ca cercetatorii de la o prestigioasa universitate din Japonia au testat celulele stem recoltate din pulpa dentara pe soarecii de laborator. Mai exact oamenii de stiinta au observat ca celulele stem au capacitatea de a stopa moartea celulelor nervoase motorii din maduva spinarii si de a stimula regenerarea nervilor foarte grav afectati. in acest context descoperirea cercetatorilor japonezi ar putea schimba viata persoanelor care au probleme grave de mobilitate, determinate de lezarea celulelor nervoase motorii din maduva spinarii.

Specialistii sustin ca procedura de recoltare a celulelor stem din pulpa dentara este o metoda lipsita de riscuri. Asadar beneficiile acestui tip de celule stem au fost vizibile la scurt timp de la transplantarea lor in maduva osoasa. Cu toate acestea medicii specialisti considera ca vor mai trece multi ani pana cand aceste celule stem testate de ei in laborator vor fi utilizate in spitale.