Miopia – Partea II

0
301

Conf. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice

Conf. dr. Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice, ne recomanda un control anual la oftalmolog, deoarece toate tipurile de miopie cresc si pacientul trebuie sa se prezinte la doctor pentru schimbarea dioptriilor. De asemenea, dr Monica Pop face cateva recomandari pentru alegerea ochelarilor: nu trebuie sub nicio forma sa achizitionam ochelarii care se comercializeaza la tarabe, deoarece acestia au lentile de proasta calitate, ramele pot determina alergii serioase, iar numarul de dipotrii nu corespunde cu cel inscriptionat pe lentila. Ochelarii potriviti pentru ochi prezinta confort vizual total – nu dau ameteli, dureri de cap – pacientul doreste sa-i poarte.
Tratamentul miopiei este simplu. Un specialist va face o serie de teste pentru a determina amploarea viciului si nivelul de corectare necesar. Miopia poate fi corectata cu ajutorul ochelarilor de vedere sau al lentilelor de contact. Alta optiune este chirurgia refractiva.
Mai mult: reprezinta un exces de refractie oculara din cauza caruia razele de lumina paralele venite de la infinit se intalnesc intr-un focar situat inaintea retinei. Miopul are o vedere foarte buna de aproape, dar o vedere neclara la distanta.

Miopia – Partea I

Articolul precedentContraceptia – Partea I
Articolul următorTulburari de alimentatie si greutate – Tratament