Ministrul Sănătății, despre situația de la Spitalul Urziceni: Principiul responsabilității și al empatiei ar trebui să guverneze tot personalul medical

0
203

Demisia de onoare a managerului Spitalului Municipal din Urziceni sau demiterea acestuia este și morală și potrivită, a declarat, luni, minsitrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, după ce o femeie a născut pe trotuarul din fața unității sanitare, după ce personalul medical din spital ar fi refuzat să îi acorde asistență medicală.

„O demisie de onoare sau o demitere a managerului acestei unităţi medicale de către primarul din Urziceni cred că este şi morală şi potrivită”, a afirmat Rafila.

„Personalul care deservea compartimentul de primiri urgențe nu i-a acordat femeii de 24 de ani niciun fel de asistență medicală. Au sunat la 112, pretextând că nu există personal medical suficient care să o preia. Aș vrea să mulțumesc public pentru profesionalism și responsabilitate personalului medical de pe ambulanță, care a intervenit. Copilul și mama au fost transferați la Maternitatea din Slobozia și sunt în stare bună. Este un copil de 2,8 kilograme”, a adăugat ministrul Sănătății.

În urma controului desfășurat la unitatea medicală, managerul spitalului și o asistentă medicală au fost sancționați cu câte 4.000 lei fiecare, iar medicul de gardă cu 3.000 lei.

„Principiul responsabilității și al empatiei ar trebui să guverneze tot personalul medical. E un principiu pe care nu îl putem impune, indiferent câte sancțiuni vom da”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

Articolul precedentINSP: Laptele matern este alimentul ideal pentru sugari. Este sigur, curat şi conţine anticorpi care ajută la protejarea împotriva multor boli
Articolul următorCe sancțiuni au primit managerul Spitalului din Urziceni, medicul de gardă şi asistenta medicală