Ministrul Educației, despre scenariul în care elevii vor trece la învățământul online

0
55

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii vor trece la metoda de învățământ online în cazul în care se va atinge pragul de 6 la mie. Până atunci, Cîmpeanu susține prezența fizică a elevilor la cursuri.

”Capitala în data de 1 august avea o rată de infectare de 0,13 la mie. Pe 31 august era de şase ori mai mare 0,78 la mie. (…) Avem 1,08 astăzi (luni – n.r.) creştere. De ieri (duminică – n.r.) până astăzi de la 1,02 la 1,08 rată de infectare în Bucureşti. Un simplu calcul matematic este tot ceea ce pot face. Dacă în matematică am competenţa, în domeniul sanitar nu am competenţe. Dacă se păstrează acest progres din perspectivă matematică şi se va păstra dacă nu vom înţelege că este extrem de important să ne vaccinăm, că este extrem de important să respectăm regulile sanitare. Dacă s-ar păstra această rată de creştere, în a doua jumătate a lunii octombrie inclusiv Bucureştiul ar putea atinge pragul de 6 la mie cu toate consecinţele care rezultă din acest lucru, coroborat cu prevederile ordinului de ministru comun. Este un calcul pur matematic. Sunt colegii cu competenţe medicale care pot corecta acest calcul matematic în funcţie de elemente de ordin epidemiologic cunoscute despre viteza de transmitere a acestei tulpini”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei dezbateri online organizată de Salvaţi Copiii România.

Ministrul Cîmpeanu a mai spus recent că până la atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică.

În cazul în care această rată de infectare este depășită, atunci rămân deschise creşele şi grădiniţele, însă toţi elevii intră în online cu excepţia învăţământului special.

Totodată, Sorin Cîmpeanu subliniază că în continuare vor fi valabile măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, respectiv purtarea măștii de protecție la cursuri, distanțarea, aerisirea constantă a sălilor de curs.

Articolul precedentDatele privind administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID produs de Pfizer, analizate de EMA
Articolul următorBilanțul ministrului Sănătății la puțin peste 4 luni de la preluarea mandatului