Ministruul Rafila: Aproximativ 20% dintre paturile de terapie intensivă alocate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus sunt ocupate

0
329

Rata de pozitivare cu noul coronavirus în intervalul 28 martie – 3 aprilie a fost de 8,5%, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, în prezent sunt ocupate aproximativ 20% dintre paturile de terapie intensivă alocate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Un trend descrescător în secţiile care tratează pacienţii COVID. (…) Un trend descrescător la ATI – 360 de persoane. Suntem cam la 20% din totalul paturilor ATI ocupate de pacienţi infectaţi. (…) Acest trend descrescător este practic confirmat de rata de reproducere, care este subunitară. (…) Rata de pozitivare în intervalul 28 martie – 3 aprilie – 8,5% (…), în scădere faţă de săptămâna anterioară”, a spus Alexandru Rafila, într-o conferință de presă.

Ministrul a afirmat că rata bazală de reproducere a fost în aceeaşi perioadă de 0,92.

„Lucrul acesta nu este caracteristic doar pentru România, ci se manifestă în toată regiunea europeană a OMS şi sunt în momentul de faţă doar câteva ţări în regiune care au o rată de reproducere de peste 1”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Articolul precedentMS: 27 decese la pacienți cu COVID, de la ultima raportare. Dintre aceștia, 20 erau nevaccinați
Articolul următorMinistrul Sănătății: De miercuri vom demara campania de informare a populației privind pastilele de iodură de potasiu