Ministrul Vela: Am făcut un prim pas pentru înființarea unui nou spital

0
207
marcel vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că planul de dezvoltare al sistemului medical al MAI are ca obiectiv final realizarea unui nou spital, în cadrul căruia va funcționa și Centrul de Transfuzii, care va avea în viitor și o bancă de plasmă.

„Am făcut un prim pas, punând piatra de temelie prin faptul că un teren al Academiei de Poliție a fost trecut în proprietatea Spitalului. Luna viitoare, vor începe procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate. În cadrul acestui nou spital, va funcționa și Centrul de Transfuzii care va avea în viitor și o bancă de plasmă”, a declarat Marcel Vela, la inaugurarea Punctului Mobil de colectare de plasmă convalescentă, la nivelul Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină București și Institutul Național de Hematologie Transfuzională.

Ministrul a mai spus că pentru a crește capacitatea Spitalului de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al MAI de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2, în special în domeniul terapiei intensive, este în implementare proiectul „Consolidarea capacității de reacție a sistemului medical la criza COVID-19”.

Potrivit ministrului, proiectul are o valoare totală de 28 milioane de lei, fiind finanțat 100% din fonduri nerambursabile, cu perioadă de implementare până în aprilie 2021.

„Este un proiect cu bătaie lungă, deoarece dispozitivele și aparatura medicală vor permite reacția promptă și eficientă a sistemului medical la situații de criză pandemică, așa cum este cea provocată de COVID-19, dar și rezolvarea oricărei situații critice viitoare”, a precizat ministrul Vela.

Articolul precedentCOVID-19: Pacient în Italia cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie
Articolul următorConf.dr.Timar: Mă voi vaccina cu toată încrederea, în primul moment în care un vaccin îmi va fi disponibil