Ministrul Sănătății: Vom pregăti legislaţia necesară pentru ca în unităţi sanitare să existe centre de vaccinare

0
396

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat marţi că, în perioada următoare, vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare, ca o măsură de pregătire a campaniei de imunizare din toamnă, când se aşteaptă un ser adaptat la noile variante ale tulpinii Omicron a SARS-CoV-2.

„În perioada următoare, vom pregăti legislaţia necesară pentru ca în unităţi sanitare, nu centrele acelea de vaccinare care au fost anterior, deci în unităţi sanitare să existe centre de vaccinare. Am dori să pregătim, şi asta este un lucru foarte important, campania din această toamnă, pentru că, dacă acum există un interes redus pentru vaccinare având în vedere specificul vaccinului, în toamnă, când vor deveni disponibile doze dintr-un vaccin adaptat, ne-am dori să fie cât mai mulţi concetăţeni care să se poată vaccina şi lucrul acesta trebuie facilitat”, a declarat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă.

Ministrul i-a încurajat pe medicii de familie să participe la campania de vaccinare anti-COVID, amintind de mărirea proporţiei de pierderi acceptabile la 50%.

Articolul precedentUMF ”Carol Davila”: Proiect inovativ de educaţie medicală pentru medicii de familie în cazul pacienţilor cu boală cronică de rinichi
Articolul următorRafila, despre evoluția pandemiei: Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla în jurul cifrei de 70.000 de cazuri