Ministrul Sănătăţii, despre utilizarea certificatului verde la slujbele religioase

0
257

Ministrul Sănătăţii, prof. dr. Alexandru Rafila, a infirmat, duminică, o eventuală introducere a certificatului verde la slujbele sau procesiunile religioase.

„Nu s-a discutat acest lucru la reuniunea de duminică. Am declarat în mod public că nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor care ţin de distanţare, de folosirea corectă a măştii şi de evitarea aglomeraţiei acolo unde se poate prin modul în care sunt organizate slujbele. Este cu totul altceva şi nu cred că este cazul să facem speculaţii despre conţinutul acestor întâlniri, care în niciun caz nu sunt conflictuale, ci sunt de dezbatere şi de colaborare”, a spus prof. dr. Rafila, duminică, la Palatul Victoria.

Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea de lucru a premierului Nicolae Ciucă cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei, în contextul apariţiei în România a două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Articolul precedentMăsurile propuse pentru limitarea răspândirii variantei Omicron a SARS-CoV-2 în România
Articolul următorCNCAV: 6.020 persoane vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză, în ultimele 24 de ore