Ministrul Sănătății, despre evoluția pandemiei: Nu putem să facem predicţii extrem de sigure, dar, în mod evident, trendul este descendent

0
153

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că se observă o reducere cu circa 5.000 a numărului total de cazuri de COVID-19 înregistrate într-o săptămână.

Ministrul a precizat că există posibilitatea ca una sau două săptămâni să existe o „anumită fază de platou”, după care scăderea cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 să se reia.

„Cifrele demonstrează cu destul de multă fidelitate proiecţia pe care Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică o oferit-o. Avem o reducere a numărului total de cazuri înregistrate într-o săptămână cu circa 5.000 şi am ajuns de la o medie zilnică săptămâna trecută de circa 8.400 de cazuri la circa 7.400 de cazuri în această săptămână. O scădere semnificativă. Sperăm ca acest trend să continue şi să intrăm într-o perioadă de scădere a numărului de cazuri în săptămânile următoare. E posibil să existe o anumită fază de platou, o săptămână sau două, după care scăderea să se reia”, a precizat Alexandru Rafila.

Potrivit ministrului, nu se pot face predicţii „extrem de sigure” privind situaţia cazurilor de COVID-19.

„Rămâne de văzut tendinţa din următoarea perioadă. Nu putem să facem predicţii extrem de sigure, dar, în mod evident, trendul este descendent şi ne bucură acest lucru pentru că previne supraaglomerarea spitalelor”, a adăugat Alexandru Rafila.

Articolul precedentMS: 14 decese la pacienți cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. La ATI sunt internate 274 de persoane
Articolul următorMinistrul Rafila: Dacă școlile asigură condiţii de igienă la grupurile sanitare, dezinfectanți, lucrurile pot fi ținute sub control