Ministrul Sănătății: Avem nevoie de încrederea populaţiei în sistemul de sănătate

0
146

Avem nevoie de încrederea populaţiei în sistemul de sănătate, a transmis, vineri, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății.

Ministrul a subliniat că este nevoie de investiții „în sănătate, în spitale, în ambulatorii de specialitate, în cabinetele medicilor de familie”.

„La data de 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătăţii. În acest an, 2023, deviza este: Sănătate pentru toţi! Ca să putem face acest lucru şi în ţara noastră, avem nevoie de câteva lucruri. În primul rând, avem nevoie de un personal medical suficient, bine pregătit, care poate să răspundă într-un mod profesionist şi empatic nevoilor pacienţilor. Avem nevoie de investiţii în sănătate, în spitale, în ambulatorii de specialitate, în cabinetele medicilor de familie. De asemenea, mai avem nevoie de ceva: avem nevoie de încrederea populaţiei în sistemul de sănătate. (…) Am început un proces la Ministerul Sănătăţii în anul 2022. Îl vom continua şi vă asigur că în anii următori veţi vedea rezultatele activităţii echipei de la Ministerul Sănătăţii, dar cel mai important lucru este să vedeţi rezultatele în teren atunci când solicitaţi servicii medicale, atunci când personalul medical răspunde necesităţilor dumneavoastră!”, a transmis ministrul Sănătății.

Articolul precedent7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății
Articolul următorTânăr rezident, la Inițiativa „România Contează”: „Suntem în jur de 21.000 în țară, aveți în noi resursa umană necesară”