Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță construirea unui nou spital la Lugoj, gata în trei ani

0
413

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat, sâmbătă, Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” din Lugoj, oraş în care va fi construit un nou spital în valoare de 150 milioane euro, bani din PNRR, cu termen de finalizare 2027.

„În mod evident, Lugoj are nevoie de un nou spital. Sunt foarte bucuros că pe lista spitalelor finanţate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se găseşte şi Spitalul Municipal din Lugoj. O investiţie importantă, de peste 150 de milioane de euro. Chiar făceam o socoteală, pentru fiecare locuitor al acestui oraş, 500 euro pentru sănătate. Ar trebui să fie gata cam în trei ani de zile. Trebuie să avem mare grijă, să putem să asigurăm resursa umană calificată. O parte din ea există deja. Cred că cel mai bun lucru este parteneriatul cu Spitalul Judeţean din Timişoara şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie, pentru că, în momentul în care construcţia va fi terminată, trebuie să fie operaţionalizată, iar pregătirea personalului trebuie să fie făcută anterior finalizării acestei construcţii. (…) Aici am reuşit să ajutăm, să dezvoltăm o platformă de imagistică, cu computer tomograf, cu rezonanţă magnetică, radiologie nouă. Măcar să vedem o zonă aranjată, frumoasă, curată„, a precizat ministrul,  citat de Agerpres.

„Întotdeauna trebuie să respecţi procedurile. Eu nu cunosc detalii legate de anularea licitaţiei. (…) Să sperăm că la următoarea rundă de ofertă publică vor veni oameni sau companii care să fie serioase, să poată să îndeplinească cerinţele din punct de vedere tehnico-financiar. (…) Întotdeauna sunt probleme de acest gen în multe locuri. Unele proiecte au început să lucreze cu mare viteză, în mai multe locuri din ţară, în cadrul PNRR. (…) Sunt şi elemente pe care nu poţi să le eviţi, apropo de contestaţii sau de neîndeplinirea criteriilor din caietele de sarcini. Astea sunt lucruri obiective. Acolo unde vor fi astfel de situaţii, cu siguranţă vom căuta un mecanism ca aceste proiecte să se finalizeze. Odată începute lucrările şi când avansează substanţial, nu cred că vreun finanţator o să pună probleme”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Articolul precedentPreședintele CMMB, .prof. univ. dr. Cătălina Poiană: Apel adresat noii conduceri a CNAS pentru rezolvarea rapidă a disfuncționalităților din sistemul SIUI
Articolul următorZiua Internaţională a Bolilor Rare: Evenimente dedicate memoriei marelui genetician Mihai Ioana la UMF Craiova