Ministrul Lucian Bode: Serviciul de ambulanță s-a dezvoltat și s-a modernizat continuu

0
111

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode, a declarat, cu prilejul Zilei Naționale a Ambulanței, că serviciul de ambulanță s-a bucurat de o dezvoltare și o modernizare continuă.

Miercuri, serviciul de ambulanță din România împlinește 115 ani.

”Ziua Națională a Ambulanței și împlinirea a 115 ani de când au fost puse bazele primului serviciu civil de ambulanță din România constituie un bun prilej de a ne arăta recunoștința profesioniștilor care activează în acest serviciu esențial și care sunt mereu la datorie, salvând vieți. În lunga sa existență, acest serviciu s-a dezvoltat și s-a modernizat continuu, păstrând, ca o constantă, calitatea și eficiența în intervenții”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Lucian Bode spune în postarea sa că angajații serviciilor de ambulanță sunt adevărați eroi care luptă minut de minut pentru viețile celor în suferință, mai ales în această perioadă de pandemie.

”Adevărații eroi în lupta cu minutele pentru salvarea de vieți omenești sunt angajații serviciilor de ambulanță pentru care fiecare misiune este una contra-cronometru. Provocările pe care le-au avut de întâmpinat de-a lungul timpului nu au fost deloc puține și nici simple, fiecare dintre ele impunând, din partea acestei componente vitale a sistemului medical, adaptarea rapidă a tuturor resurselor logistice și, mai ales, umane. Iar ultimul an, în care sistemul medical s-a aflat sub o presiune uriașă generată de criza sanitară mondială ca urmare a răspândirii noului coronavirus, a evidențiat mai mult decât oricând profesionalismul și dăruirea acestor oameni care și-au expus propria sănătate pentru salvarea semenilor lor, lucrând în condiții deosebite, uneori zile întregi departe de familii. Cu prilejul acestei zile aniversare, le doresc tuturor angajaților serviciilor de ambulanță multă sănătate și putere de muncă și le mulțumesc pentru efortul pe care îl depun zi de zi în slujba românilor! La mulți ani!”, a mai scris ministrul Bode.

Articolul precedentInvestiţie de 6,7mil.lei,într-un proiect de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu pentru „Colţea”
Articolul următorGCS: 159 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și un singur deces, în ultimele 24 de ore