Ministrul interimar al Sănătății: Se fac planuri pentru a ajunge la 1.800 de paturi de ATI pentru COVID-19

0
63

Premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, a declarat că până duminică, există toate premisele să se atingă ținta de 1.600 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19, făcându-se planuri pentru a merge către 1.800 de paturi de anestezie și terapie intensivă.

„Este o luptă pe care o ducem în fiecare zi. Înțeleg că se rezolvă și problema personalului ATI prin aceste concursuri. Voi monitoriza situația, voi merge și la ședințele CNCCI, voi sta aproape de sistemul de sănătate în această perioadă și voi susține toate eforturile acestui sistem”, a declarat ministrul interimar al Sănătății.

Acesta a spus că joi a avut o întâlnire online cu toți directorii de DSP din România.

Ad in title

„M-am asigurat și am avut discuția despre numărul paturilor de terapie intensivă. Ținta pe termen scurt era de 1.600 de paturi. În același timp, este clar că în următoarele două săptămâni este nevoie de un efort suplimentar. Sunt alături de toate DSP-urile din România, le-am îndemnat să caute, să vorbească în spitale să vadă unde putem să găsim spații. Câteva soluții au fost prezentate astăzi, dar este nevoie de un efort comun pentru a trece peste această perioadă. Noi accelerăm, pe de o parte, campania de vaccinare, dar este nevoie în continuare ca resursele din sistemul sanitar să fie folosite optim”, a adăugat Cîțu.

Articolul precedentOMS a făcut public noul raport asupra medicamentelor în curs de dezvoltare pentru a lupta contra bacteriilor
Articolul următorGuvernul a plătit 240 de milioane de lei pentru achiziționarea suplimentară de remdesivir