Ministrul interimar al Sănătăţii: Personalul medical trebuie să fie primul care să susțină prevenția

0
203

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat că cei 70% dintre medicii din România, vaccinați împotriva infecției cu SARS-CoV-2, nu sunt suficienți, iar personalul medical trebuie să fie primul care să susțină prevenția.

„Personalul medical trebuie să fie primul care să susțină prevenția. 70% dintre medicii din România sunt vaccinați împotriva infecției SARS-CoV-2. Nu cred că este suficient. Eu cred că personalul medical este primul care trebuie să explice oamenilor ce înseamnă acest beneficiu pe care îl avem și ce înseamnă asta pentru siguranța lor”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, prezent la deschiderea anului universitar al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București.

Acesta a mai spus că sistemul medical românesc are nevoie de o reconfigurare și de regândire profundă, care pot avea loc doar printr-o mentalitate puternică care să le genereze.

„Mai mult ca niciodată, trebuie să avem curajul de a ne privi în oglindă, și ca societate, să luăm deciziile corecte și profunde necesare pentru dezvoltarea sistemului sanitar românesc (…). Ne află în cel mai dificil an pe care sistemul de sănătate îl trece în ultimul veac. Știam problemele cu care ne confruntăm în munca de zi cu zi, dar criza sanitară generată de pandemie a scos la lumină și mai multe deficiențe ale sistemului sanitar românesc. Nevoia de schimbare a sistemului este uriașă și cred că este timpul acelui moment”, a declarat ministrul Cseke Attila.

 

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: 23.000 de tineri încep anul universitar în UMF „Carol Davila”
Articolul următorCîțu, despre testele de salivă: ANMDM trebuie să se grăbească şi să vină cu omologarea acestora