Ministrul interimar al Sănătății, despre administrarea celei de a treia doze de vaccin anti-COVID în România

0
63

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, susține introducerea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID19. Ministrul a precizat, marți, că procesul de imunizare va începe din această toamnă și îi vizează în special pe lucrătorii din sistemul medical și pe românii cu boli cronice.

„În primul rând pentru cei care lucrează în domeniul medical, dar oricine dorește voluntar să se vaccineze cu cea de-a treia doză. Vedem că foarte multe țări europene au făcut deja acest lucru și cred că este o măsură care protejează în plus persoanele care s-au vaccinat până acum”, a spus Cseke Attila, la un post de televiziune.

„Vaccinările au început la sfârșitul anului trecut, deci o a treia doză asigură un sistem de protecție în plus și trebuie să avem acest sistem de protecție pentru toți cei care lucrează în sistemul medical, au contact cu pacienții, respectiv pentru cei care au boli asociate și persoanele în vârstă și oricine altcineva care dorește acest lucru. S-a mers pe acest principiu absolut corect al voluntarului și atunci și la cea de-a treia doză acest principiu trebuie aplicat. Introducerea celei de-a treia doze este necesară”, a adăugat ministrul.

Ministrul interimar al Sănătății a precizat că administrarea celei de-a treia doze de vaccin va începe „categoric din această toamnă”.

„Va exista o procedură, o ordine, o posibilitate de a se vaccina cu doza a treia. Vaccinuri sunt destule în România, putem să folosim, nu avem nicio problemă legată de stocul de vaccinuri”, a explicat ministrul.

Articolul precedentSUA: Pandemia de COVID-19 a ucis mai mulţi americani decât gripa spaniolă din 1918-1919
Articolul următorAproape 1.000 de pacienți internați la ATI, dintre care 20 sunt copii. Bilanțul GCS