Ministrul Educației, precizări despre adeverințele medicale eliberate pentru primul semestru

0
307

Adeverinţele medicale eliberate pentru primul semestru cu privire la vulnerabilităţile elevilor, care le împiedică prezenţa fizică în şcoală, rămân valabile, a anunțat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat, la o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, că, pe baza propunerilor venite, în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care va fi emis având în vedere deschiderea şcolilor pe 8 februarie, se va introduce un articol conform căruia adeverinţele medicale vor fi luate în considerare şi în format electronic.

„Cred că este un lucru important. Am anunţat deja de ieri, nu ştiu dacă face obiectul unui ordin de ministru, dar, ca să vorbim toţi acelaşi lucru, adeverinţele medicale eliberate cu privire la vulnerabilităţile elevilor care le împiedică prezenţa fizică în şcoală din primul semestru rămân valabile. Nu trimiteţi copiii, părinţii pentru alte adeverinţe. Dacă acele adeverinţe au fost eliberate, spre exemplu, pe baza unei boli cronice, diabet, din păcate, nu s-a vindecat de diabet între primul şi cel de al doilea semestru, nici elevul şi nici cadrul didactic. Deci, adeverinţele eliberate pe primul semestru rămân valabile. De asemenea, vă spun, o să introducem un articol conform căruia se vor lua în considerare adeverinţele în format electronic”, a transmis ministrul Educaţiei.

Articolul precedentIncendiu la un spital suport COVID din Ucraina. Trei pacienţi şi un medic au murit
Articolul următorElevii care prezintă simptome de infectare cu SARS-CoV-2 nu vor primi absenţe. Anunțul ministrului Educației