Ministrul de Interne: Instituirea stării de urgență presupune schimbarea modului de viață pentru toți

0
23
marcel vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat duminică, în cadrul unei conferințe fără jurnaliști, referitor la decretarea stării de urgență că este o măsură pe care multe țări europene afectate de coronavirus au luat-o în interesul cetățenilor lor.

De asemenea, Vela a spus că instituirea stării de urgență presupune schimbarea modului de viață pentru toți, făcând apel la calm și solidaritate.

El a spus că instituirea stării de urgență va permite luarea celor mai potrivite măsuri.

Ad in title

În același timp, Marcel Vela a spus că în cadrul Comitetului de Situații Speciale de Urgență a fost aprobat un plan pentru stabilirea unor criterii.

Astfel, “am făcut recomandări pentru echipele de intervenție care merg la persoane aflate în izolare astfel încât să fie protejați, am clarificat ce înseamnă contact apropiat al unui caz confirmat: persoana care locuiește în aceeași gospodărie cu un pacient infectat, persoana care a avut contact fizic direct cu un bolnav cu COVID, de exexmplu o strângere de mână neurmată de spălarea mâinilor, persoana care s-a aflat în aceeași încăpere cu un caz timp de minim 15 minute și la o distanță de minimum 2 metri, o persoană care acordă îngrijire unui pacient”, a explicat Vela.

De asemenea, ministrul a mai spus că se extinde carantina pentru toți cei care sosesc în țară.

Totodată, reprezentanții inspectoratelor teritoriale de muncă vor avea obligația de a verifica modul de implementare a deciziei privind decalarea programului de lucru.

O altă măsură anunțată de ministru este și aceea că se suspendă până pe 31 martie organizarea târgurilor de mașini.

Articolul precedentAsociaţia Marilor Reţele Comerciale roagă clienţii să fie cumpătaţi şi chibzuiţi la ce şi cât cumpără
Articolul următorPrimul deces cauzat de coronavirus în Ungaria