Ministrul Cseke Attila s-a întâlnit joi cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă

0
55

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a avut joi o întrevedere la sediul Ministerului Sănătății cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă, care se află într-o vizită de lucru în România.

Cei doi oficiali au abordat subiecte de interes pentru domeniul sanitar european, precum derularea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, aprovizionarea cu vaccin anti-COVID-19, dar și  măsuri luate de statele membre în acest context epidemiologic privind utilizarea certificatului digital.

Ministrul interimar al Sănătății a informat comisarul european despre situația epidemiologică la nivel național și despre stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID- 19.

De asemenea, Cseke Attila a discutat cu înaltul oficial european despre măsurile identificate pentru accelerarea campaniei de vaccinare care vor fi adoptate în perioada următoare.

”Mulțumim pentru sprijinul constant al Comisiei Europene. Astăzi voi avea o convorbire telefonică și cu doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate. Apreciem mesajul dumneavoastră puternic privind măsurile care trebuie luate pentru asigurarea liberei circulații în condiții de siguranță sanitară a cetățenilor europeni în contextul utilizării certificatului digital”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Articolul precedentRaport săptămânal INSP: Peste 89% dintre decesele COVID, la persoane nevaccinate
Articolul următorAlte peste 3.000 de cazuri de persoane infectate și 332 de decese, de la ultima raportare