Ministrul Bode: Poliția poate interveni dacă nu se respectă regulile sanitare în școli

0
25
Foto: zi-de-zi.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că poliția poate fi chemată ori de câte ori în școli nu se respectă regulile sanitare în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Oficialul a mai precizat că poliția este obligată să intervină și în momentul în care la ieșirea dintr-o unitate de învățământ, când copiii sunt preluați de părinți, se produce aglomerație, iar distanța nu este păstrată.

”Scopul nostru, al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, nu este să amendăm cetățenii, ci să limităm răspândirea coronavirusului și asta se face determinându-i pe oameni să respecte regulile”, a declarat ministrul Lucian Bode la un post de televiziune.

Ad in title

Ministrul a făcut precizări și în ceea ce privește clădirile în care funcționează unități de învățământ și nu au autorizație de Securitate la incendiu.

”Suntem în următoarea situație: din 25.500 de clădiri, 15 la sută au autorizație, 20 la sută sunt în curs de obținere a autorizației. 4.000, (reprezentând 15 la sută) nu au demarat încă această procedură – și este responsabilitatea autorităților locale, și 50 la sută nu au nevoie de autorizație, pentru că, după lege, autorizația se obține când apar modificări la clădirea respectivă”, a explicat ministrul pentru Digi24.

Potrivit oficialului, autoritățile au asigurat peste 37 de milioane de măști și peste un milion de litri de dezinfectant, care au ajuns deja în școli.

 

Articolul precedentCNCAV: O primă tranșă din vaccinurile Pfizer, întârziate din cauza vremii, sosește luni seară în România
Articolul următorÎncă un deces în rândul pacienților de la ”Matei Balș” transferați ca urmare a incendiului de la Pavilionul V