Ministrul Bode, despre purtarea măștii de protecție în anumite zone turistice

0
110

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni că se analizează renunțarea graduală la purtarea măștii de protecție în anumite zone turistice.

Întrebat luni, în cadrul unor declarații făcute în fața MAI, dacă purtarea măștii la plajă rămâne obligatorie ministrul Bode a declarat: ”Portul măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte. Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă.”

Totodată, oficialul a mai subliniat și faptul că ceea ce a fost anul trecut la plajă, unde mii de oameni au stat unii lângă ceilalți fără mască, nu poate fi un lucru aprobat în acest an pentru că nu va ajuta la stoparea pandemiei.

Ad in title

”Dar, pas cu pas, gradual, aceste restricții sunt luate în calcul a fi ridicate și am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul. Dar astăzi, când vorbim, portul măștii este obligatoriu”, a mai adăugat Bode.

Articolul precedentCoronavirus Italia: Intervalul de timp între dozele de vaccin, extins la 42 de zile pentru Pfizer și Moderna
Articolul următorAlte 2.323 cazuri zilnice de persoane infectate cu noul coronavirus. Câte teste s-au efectuat