Ministrul adjunct al Sănătăţii din Italia, victima unor ameninţări şi tentative de corupţie

0
33

Ministrul adjunct al Sănătăţii din Italia, Pierpaolo Sileri, a fost victima unor ameninţări şi tentative de corupţie în jurul alocării de fonduri publice pentru lupta împotriva noului coronavirus şi a fost plasat sub protecţia poliţiei, au anunţat marţi media italiene, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Am auzit pe cineva spunând că cu cât vârful este mai înalt, cu atât bate mai puternic vântul”, a spus viceministrul, membru al Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem) care guvernează cu Partidul Democrat (stânga).

”Cred că este datoria noastră să dăm totul dacă riscurile cresc”, a adăugat Pierpaolo Sileri, care a vorbit la radio şi ale cărui declaraţii au fost citate de agenţii de presă italiene.

Ad in title

Decizia de a-l plasa sub protecţia poliţiei a fost luată în urmă cu câteva zile şi parchetul din Roma a deschis o anchetă pentru ”ameninţări grave” împotriva lui, menţionează sursele citate.

Italia este îngrijorată de riscurile de corupţie şi delapidare în jurul fondurilor alocate luptei împotriva epidemiei de COVID -19, care a ucis aproape 33.000 de oameni în trei luni.

Articolul precedentOMS încurajează mamele să alăpteze chiar dacă sunt confirmate sau suspecte de COVID-19
Articolul următorOMS oferă răspunsuri după ce a suspendat testele cu hidroxiclorochină la pacienţii cu COVID-19