Ministerul Sanatatii va organiza un nou concurs de intrare in Rezidentiat pentru posturile si locurilor ramase neocupate in sesiunea din 20 noiembrie 20122, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. in data de 27 martie 2012, la propunerea Ministerului Sanatatii, Guvernul Romaniei a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru completarea Ordonantei Guvernului privind organizarea si finantarea rezidentiatului.

a€œinca de la inceputul acestui an am avut in vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, in sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs au ramas neocupate. Acest fapt constituie o situatie de exceptie si poate duce la o accentuare a deficitului de medici specialisti cu care se confrunta reteaua de asistenta medicala. Astazi, am aprobat cadrul juridic care permite organizarea unui nou concurs si estimam ca vom putea organiza aceasta sesiune la jumatatea lunii mai”, a declarat ministrul Sanatatii Ladislau Ritli.

in sesiunea din noiembrie 2011 a concursului de Rezidentiat au ramas 431 de locuri si posturi de medic rezident neocupate. Dintre acestea, 333 sunt posturi de medic rezident in unitatile sanitare care inregistreaza deficit de medici specialisti. Cele mai multe locuri/posturi ramase neocupate se inregistreaza in specialitatile: medicina de urgenta (117 posturi in unitati de primiri urgente), medicina de familie (40 de locuri si 59 de posturi in serviciile de Ambulanta), neonatologie (28 de posturi), ATI (18 posturi ), pediatrie (12 posturi).

Concursul se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti.inscrierile pentru rezidentiatul pe loc se vor face la directiile de sanatate publica, respectiv la ministerele cu retea sanitara proprie, iar inscrierile la rezidentiatul pe post la directia de sanatate publica a judetului pentru care tinerii medici doresc sa concureze.

Detaliile privind organizarea concursului vor fi publicate de catre Ministerul Sanatatii, in perioada urmatoare, pe pagina de web.