Ministerul Sănătății: Unitățile de primire urgențe, dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

0
493
Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi. Astfel, 131 de Unități de primire urgențe (UPU) și Compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență (București, Tg. Mureș, Timișoara și Iași).
Rolul principal al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile/compartimentele de primire urgențe, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid și decizii cu privire la tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul va asigura transmiterea de date (audio și video) în timp real.
Proiectul în valoare totală de 6.5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sănătății prin proiectul Băncii Mondiale.
Articolul precedentMinistrul Sănătății: Este necesară schimbarea criteriilor de evaluare a activității personalului medical din unitățile spitalicești de primă linie
Articolul următor„Sănătatea vine la tine”: Consultații medicale gratuite pentru mediul rural