Ministerul Sanatatii propune infiintarea unei structuri noi pentru programele de sanatate. Totul face parte dintr-o mare reorganizare

0
92

Ministerul Sanatatii a propus infiintarea unei structuri noi – Directia generala planificare, coordonare, implementare si finantare programe, care va prelua atributiie Agentiei nationale de programe de sanatate (structura care va functiona la nivel de serviciu), ale Unitatii de implementare si coordonare programe (directie care isi schimba denumirea in Directia Implementare si finantare programe), precum si ale Unitatii de politici publice.  

Masura face parte dintr-o reorganizare mai larga a institutiei, detaliata in cadrul unui proiect de lege publicat in transparenta decizionala. Astfel, ar urma sa dispara patru posturi din cadrul ministerului prin desfiintarea unui post de secretar de stat si a unui subsecretar de stat, respectiv a membrilor cabinetului secretarului de stat.  

Actul normativ vorbeste despre „necesitatea infiintarii unor noi structuri, prin reorganizare si/sau desfiintarea unora dintre structurile existente, este data şi de complexitatea actuala a domeniilor de activitate, de existenta unui management defectuos la nivelul institutiei, generat si de structura organizatorica existenta.” Astfel, se infiinteaza Directia resurse umane, salarizare si pregatire profesionala, „structura care va gestiona toate atributiile referitoare la resurse umane in sanatate, salarizare si pregatire profesionala, prin preluarea atributiilor si personalului Biroului incadrari personal din cadrul Directiei Generale Juridica si Resurse Umane; ale Serviciului management drepturi salariale, care se desfiinteaza, precum si ale Biroului evaluare si pregatire profesionala din cadrul CRUSP, directie generala care se desfiinteaza”.  

De asemenea, in cadrul Biroului evaluare si pregatire profesionala vor fi preluate atributiile referitoare la pregatirea profesionala din cadrul Serviciului recunoastere a calificarilor profesionale, care se desfiinteaza. Totodata, in cadrul directiei se infiinteaza un compartiment care va gestiona problematica protectiei datelor cu caracter personal. Se infiinteaza Directia generala organizare sistem sanitar prin preluarea atributiilor Serviciului asistenta medicala si planificare strategica din cadrul Directiei generale de asistenta medicala si sanatate publica, directie generala care se desfiinteaza, ale Serviciului medicina de urgenta, structura care se desfiinteaza, ale Biroului structuri sanitare din cadrul Directiei management si structuri sanitare, directie care se desfiinteaza, precum si ale Departamentului de monitorizare, implementare proiecte spitale regionale.  

Se infiinteaza Directia de sanatate publica prin preluarea atributiilor Compartimentului de coordonare, reglementare si monitorizare in sanatatea publica din cadrul Directiei generale de asistenta medicala si sanatate publica, directie generala care se desfiinteaza.

Articolul precedentRinichiisi ficatul prelevate ieri de la un baiat in varsta de 18 ani din Bacau, aflat in moarte cerebrala, au fost transplantate
Articolul următorRenuntarea la fumatsi practicarea unei activitati fizice in regim moderat, printre recomandarile medicilor pentru a preveni bolile reumatice