Ministerul Sănătății, precizări despre distribuirea pastilelor de iodură de potasiu

0
158

Ministerul Sănătăţii a transmis că distribuirea de pastile de iodură de potasiu se face în scopul administrării la populaţia de până în 40 de ani numai în caz de expunere după un incident nuclear.

Sursa citată subliniază că este contraindicată administrarea preventivă a comprimatelor.

„Încă de la începutul conflictului din Ucraina, Ministerul Sănătăţii s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod şi a iniţiat o campanie de informare a populaţiei referitoare la modul de utilizare a acestora. Distribuţia către populaţie se face în mod gratuit pe baza prescripţiei eliberată de către medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementează activitatea este în vigoare încă din 23 iunie 2022”, arată Ministerul Sănătății.

Pastilele de iod se eliberează în peste 2.500 de farmacii, lista acestora regăsindu-se pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Articolul precedentPrima ședință a grupului tehnic de lucru pentru elaborarea planului de măsuri necesare reformării asistenței medicale primare
Articolul următorMO: Modificări și completări ale normelor metodologice privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist și de moașă