Ministerul Sănătății: O nouă tranșă de Remdesivir, distribuită spitalelor care au în tratament pacienți COVID

0
54

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în 98 de unități sanitare cu paturi din țară, care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

”Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19. Este vorba despre 5.692 de flacoane de Remdesivir 100 mg din cele 24 160 de flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății (MS).

Medicamentul a ajuns în 98 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2, cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare a medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

Articolul precedentCMMB: Zi de zi asistăm la tragedii. Pacienți care mor, familii în suferință, medici la capătul puterilor
Articolul următorCNCAV: O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge joi în România