Ministerul Sănătăţii: Grad de pozitivare de 31,19% pentru testele COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore

0
203

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore este de 31,19 %, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate  16.108 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de  51.644 teste RT-PCR și antigen efectuate.

„Creşterea capacităţii de testare şi testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar şi pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane”, precizează MS într-un comunicat de presă.

Persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2, respectiv febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului, sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifestă simptome şi sunt în Bucureşti sau judeţul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 (http://www.ms.ro/centre-de-evaluare-covid-19/) pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

În situaţia unor forme severe cu simptome care se manifestă agresiv, pacienţii trebuie să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

Localizarea celor 748 de centre de vaccinare este disponibilă la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

Articolul precedentCoronavirus: Portugalia elimină restricţiile pentru călătorii din UE care dețin certificat COVID
Articolul următorCNCAV: 1.089 persoane, vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză în ultimele 24 de ore