Ministerul Sănătății face un nou pas către construirea Spitalului Regional de Urgență Iași

0
280

Ministerul Sănătății (MS) anunță lansarea, pe platformele electronice de specialitate ale României și Uniunii Europene (SICAP și JOUE), procedurii de licitație deschisă pentru achiziția de servicii de verificare tehnică pentru proiectul ”Construirea Spitalului Regional de Urgență Iași”, precizează instituția într-un comunicat de presă.

Valoarea estimată a contractului de servicii este de 2.056.331,97 lei fără TVA, iar toți cei interesați au termen de depunere a ofertelor, data de 23 iunie 2020.

Documentația de atribuire este disponibilă accesând SICAP, respectiv JOUE.

“Urmărim, în continuare, obiectivele strategice din Programul de guvernare, iar unul dintre acestea îl reprezintă urgentarea proiectelor mari de infrastructură, atât de necesare. Cu toate că anul acesta a fost unul special, am reuși mai mulți pași importanți pentru pregătirea construcției spitalelor regionale. Spitalul care va fi construit la Iași este cel mai avansat proiect. În aceste zile, echipa MS întocmește documentația și pentru achiziția de servicii de verificare tehnică în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Potrivit sursei citate, cele trei spitale regionale de urgență vor crește capacitatea de tratament pentru pacienți, punând la dispoziție paturi într-o structură flexibilă organizată pe centre clinice dupa cum urmează:

• Centru pentru cap și gât, cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-facială;

• Centru toracic, cuprinzând pneumologie, cardiologie, chirurgie toracică, chirurgie cardio-vasculară;

• Centru abdominal, cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;

• Centru pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă, cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;

• Centru de medicină internă, cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie, terapie intensivă;

• Centru pentru mamă și copil, cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie;

• Centru radioterapie şi oncologie (inclusiv department pediatric), radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară, în cazul Spitalului Regional Craiova.

Numărul total de paturi:

Iasi = 850 paturi

Cluj = 849 paturi

Craiova = 807 paturi.

La acestea se adaugă centrele ambulatorii integrate.

Articolul precedentCe a descoperit DSP București în urma controlului în centrele rezidențiale cu cazuri de COVID-19
Articolul următorPandemia a dus la apariția unei noi meserii în Belgia: localizatorul de virusuri