MS, despre lista care cuprinde experții medicali naționali: În prezent, respectă prevederile legale

0
44

Ministerul Sănătății (MS) informează că, în prezent, lista care cuprinde experții medicali naționali respectă toate prevederile legale în vigoare.

Andrei Baciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a semnat, luni, ordinul de modificare a Ordinului Ministrului Sănătății nr. 513 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății publice nr. 1.344/2006 pentru aprobarea Listei naționale a experților medicali, care a fost publicat în data de 15 aprilie 2021 în Monitorul Oficial nr. 393 bis.

„Menționăm că,  în noul document, din cuprinsul Listei naționale a experților medicali au fost retrase informațiile care încălcau Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date”, precizează Ministerul Sănătății.

Ad in title
Articolul precedentAndrei Baciu, despre raportarea persoanelor decedate de COVID-19: Un grup de experţi va analiza datele
Articolul următorCâte paturi de terapie intensivă ar putea fi operaționalizate în perioada următoare