Ministerul Sanataţii confirma ca va incepe vaccinarea gratuita impotriva HPV in aceasta luna

0
282

Ministerul Sanataţii va incepe vaccinarea gratuita impotriva HPV in luna ianuarie, dupa ce primele 20.000 de doze de vaccin au fost distribuite direcţiilor de sanatate publica.
„Cancerul de col uterin este o boala care poate ucide şi prin ignoranţa, dar este şi un tip de cancer care poate fi prevenit, scutind astfel femeile de suferinţe fizice şi psihice imense. Vaccinarea, alaturi de screening, poate reduce povara generata de cancerul de col uterin. Ministerul Sanataţii are datoria de a proteja prin orice mijloace sanatatea publica”, a declarat ministrul Sanataţii, Victor Costache, potrivit paginii de Facebook a PNL.
„Acordul cadru incheiat de MS cu furnizorul pentru o perioada de 4 ani prevede ca numarul dozelor de vaccin sa poata fi suplimentat pana la 2.100.000, in funcţie de cerere şi derularea campaniei de vaccinare. De asemenea, campania de vaccinare va fi precedata de o campanie de informare şi conştientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV şi protecţia oferita de vaccin, precum şi de susţinere a medicilor şi farmaciştilor in transmiterea informaţiilor clare şi corecte despre vaccinarea impotriva HPV derulata de catre furnizorul de vaccin”, preciza Ministerul Sanataţii in decembrie anul trecut.
Vaccinarea gratuita se va face incepand din luna ianuarie 2020 in cabinetele medicilor de familie la fete cu varsta cuprinsa intre 11 şi 14 ani pentru care s-a solicitat in anii 2017 şi 2018 vaccinarea, inclusiv pentru cele care au trecut de aceasta varsta daca au solicitat.
Ministerul Sanataţii face apel la parinţi sa solicite informaţii medicilor de familie şi catre medicii de familie sa se informeze cu privire la vaccinarea anti-HPV şi sa transmita aceste informaţii transparent şi corect catre parinţi.

Articolul precedentBistriţa-Nasaud: Acces gratuit la internet pentru pacienţi şi aparţinatori, in Spitalul Judeţean de Urgenţa
Articolul următorStudiu: Ceaiul consumat frecvent protejeaza de boli cadiovascularesi deces – studiu