Ministerul Sănătății confirmă că Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 milioane de teste de diagnostic molecular ( Real Time PCR).

Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200 000 de teste, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

“Menționăm că, în această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare  pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă”, se arată în același comunicat.

Anunțul Ministerului Sănătății vine după ce reprezentanții Ministerului de Externe de la Seul au anunțat că o companie sud-coreeană a semnat un contract pentru a livra României 20.000 de kituri de testare pentru noul coronavirus, în cadrul unui acord intermediat de guvernul sud-coreean.

Potrivit ministerului, misiunea diplomatică sud-coreeană în România a aflat despre necesarul de astfel de kituri în contextul răspândirii COVID-19 şi a intermediat legătura între autorităţile responsabile şi firmă.

Cele două părţi au semnat recent un contract, comanda urmând să fie expediată.

Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste, a indicat ministerul sud-coreean.

Acesta nu a făcut însă publice nici numele companiei, nici valoarea contractului.

Coreea de Sud este recunoscută pentru depistarea precoce, testarea şi tratarea a COVID-19. Pe lângă eforturile de carantinare pe plan intern, Coreea de Sud promovează cooperarea internaţională împotriva pandemiei, mai notează Yonhap.