Ministerul Sanatatii, in colaborare cu directiile de sanatate publica si medicii din Moldova, cauta solutii pentru asigurarea continuitatii serviciilor de terapie intensiva la Spitalul Judetean Vaslui.

a€œAm rugamintea catre dumneavoastra in calitate de coordonatori ai sistemului local de Sanatate si catre toti sefii de sectii din unitatile sanitare din Iasi, Suceava, Barlad, Botosani, Piatra Neamt sa-i sprijine pe colegii din Vaslui. Trebuie sa gasim specialisti pentru asigurarea serviciului de garda pe sectia de ATI la Spitalul Judetean Vaslui, in orice varianta, fie prin asigurarea garzilor, fie prin transferarea medicilor pentru 3-4 zile in acest spital, sau prin intermediul medicilor rezidenti din anii superiori, dar cu supervizarea seniorilor”, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, intr-o videoconferinta urgenta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica si cei ai spitalelor din Moldova.

Transportul pentru medicii care vor accepta sa efectueze garzi in spitalul vasluian va fi asigurat de catre serviciul de ambulanta, prin Centrul Operativ al Ministerului Sanatatii.

Ministrul Vasile Cepoi a mai solicitat identificarea de urgenta, la nivel national, si a altor sectii din unitatile sanitare care au disfunctionalitati majore in asigurarea serviciilor de ATI, astfel incat sa poata fi luate masuri din timp si sa nu se mai ajunga in situatii similare celei de la Vaslui.

in urma discutiilor, s-au gasit solutii pentru acoperirea necesarului de garzi la Spitalul Judetean Vaslui, pana la sfarsitul lunii iulie si o parte din luna august, urmand ca Ministerul Sanatatii si autoritatile locale sa caute si sa rezolve situatia pe termen lung.