Ministerul Sanatatii: au fost recoltate probe din 208 spitale care folosesc dezinfectanti de la Hexi Pharma

0
26

Ministrul Sanatatii a primit astazi primele rapoarte in legatura cu actiunile de verificare din toate spitalele din tara care utilizeaza dezinfectanti achizitionati de la compania Hexi Pharma, companie acuzata ca ar fi diluat concentratia substantelor anumitor produse, comercializate spitalelor din Romania. Conf. dr. Patriciu Achimas-Cadariu a discutat cu reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica din cele 41 de judete si Bucuresti in cadrul unei videoconferinte, dupa ce cu o zi in urma a dispus verificarea eficientei substantelor prin autocontrolul propriu al unitatilor spitalicesti in cauza, dar si prin probe suplimentare recoltate de catre Directiile de Sanatate Publica, pe care le vor analiza in laboratoarele proprii.

„La nivelul celor 41 de judete, au fost recoltate un numar de 2.633 teste de sanitatie din 208 unitati spitalicesti publice si private cu paturi, care folosesc dezinfectantii achizitionati de la compania in cauza. Pentru municipiul Bucuresti, din cele 43 de unitati sanitare publice, pana la ora videoconferintei, au raportat un numar de 21 de spitale prelevarea a 202 teste de sanitatie. in ceea ce priveste cele 5 unitati spitalicesti de mari dimensiuni private cu paturi din Bucuresti, doua au declarat ca nu utilizeaza dezinfectantul in cauza, de la restul asteptandu-se inca raportarea”, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Laboratoarele tuturor Directiilor de Sanatate Publica vor functiona in perioada sarbatorilor de Paste pentru efectuarea testelor de laborator, care vor fi raportate in cadrul videoconferintei de miercuri, 4 mai 2015, mai anunta Ministerul.

Ad in title

De asemenea, in cadul videoconferintei de astazi, ministrul Sanatatii a comunicat reprezentantilor Directiilor de Sanatate Publica masurile cu privire la comisiile mixte de control, care vor debuta in luna mai. Totodata, acesta a dispus Directiilor ca pana la data de 11 mai 2016 sa efectueze o analiza interna pe marginea discrepantelor dintre rezulatele controalelor inter si intra-judetene.

Articolul precedentDr. Radu Ionescu-Mihaita: Tulburarile psihice care pot aparea in timpul sarcinii pot fi identificate prin istoric de evenimente depresive
Articolul următorCum ne pregatim pentru Sarbatorile de Paste: sfaturi pentru un meniu echilibrat