Ministerul Sanatatii a anuntat ca pe teritoriul Romaniei a inceput circulatia virusurilor gripale. Astfel ca au fost identificate primele doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal, conform raportarilor Centrului National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile catre Ministerul Sanatatii, se arata intr-un comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

Mai exact, este vorba despre doua tinere insarcinate, care se afla in tratament retroviral, starea de sanatate a acestora fiind una buna. Totodata Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca in aceasta perioada cu fluctuatii frecvente de temperatura, sa asculte de sfatul medicilor si sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor. in acest context cea mai sigura metoda de prevenire a imbolnavirilor o reprezinta vaccinarea antigripala.

De asemenea Ministerul Sanatatii deruleaza si in acest an Campania de vaccinare gratuita antigripala. in cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal peste 200.000 de persoane cu risc ridicat de imbolnavire. Tot in aceasta perioada a fost finalizata achizitia unui numar de 745.400 de doze de vaccin antigripal de la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigripala a populatiei cu risc ridicat de imbolnavire.