Ministerul Sănătății a publicat în transperență decizională un proiect privind evaluarea anuală a activităţii managerului spitalului public

0
250
Adresa de email falsa corp control Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătăţii a publicat în dezbatere publică un proiect de ordin privind criteriile de performanţă pe baza cărora se efectuează evaluarea anuală a activităţii managerului spitalului public, în urma căreia contractul de management poate fi prelungit sau poate înceta înainte de termen.

Potrivit unui comunicat de presă, criteriile de performanţă sunt reprezentate de indicatori de management ai resurselor umane, indicatori de utilizare a serviciilor, indicatori economico-financiari şi de calitate.

Astfel, în criteriile care vizează managementul resurselor umane va fi introdus un nou indicator care va reflecta gradul de ocupare cu personal specializat a serviciului/ compartimentului de prevenire a infecţiilor asociate asistenţei medicale.

Tot ca o noutate, în indicatorii de utilizare a serviciilor va fi introdus un indicator care va reflecta numărul spitalizărilor de zi raportat la numărul total de spitalizări.

„În ceea ce priveşte indicatorii de calitate, au fost introduşi indicatori care iau în calcul dacă unitatea a fost sancţionată pe motive igienico- sanitare, dar şi indicatori ce privesc rata de screening pentru germeni cu risc epidemic (Enterobacterii rezistente la carbapenem, Enterococi rezistenţi la vancomicina, Enterobacterii producătoare de betalactamaze cu spectru extins) la pacienţii internaţi în secţiile ATI, oncologie, hematologie, precum şi realizarea anuală a unui studiu de prevalenţă de moment a infecţiilor nosocomiale şi a consumului de antibiotice pe baza metodologiei elaborate de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, precizează Ministerul Sănătăţii.

MS afirmă că se va ţine seama şi de rata de conformitate cu administrarea unei doze unice de antibiotic în profilaxia antibiotică perioperatorie constatată la studiul de prevalenţă de moment.

Articolul precedentCasa Națională de Asigurări de Sănătate, clarificări privind pachetul de prevenţie 40+
Articolul următorO nouă subvariantă Omicron ar putea provoca o creştere a numărului cazurilor de COVID-19 în Europa, avertizează ECDC