Ministerul Sanatatii a inceput seria de consultari si discutii pe tema proiectului de Lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate romanesc, se arata intr-un comunicat de presa remis Sanatatea TV.

Primele discutii au fost realizate cu reprezentantii Academiei de stiinte Medicale din Romania. La intalnire, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta si Cristian Vladescu, presedintele comisiei prezidentiale si directorul scolii Nationale de Sanatate Publica si Management Sanitar au facut o prezentare asupra modificarilor esentiale pe care proiectul de act normativ le va aduce in sistemul sanitar.

Totodata reprezentantii Academiei de stiinte Medicale din Romania au salutat initiativa ministerului si au recunoscut ca, pentru eficientizare sistemul sanitar are nevoie de schimbari radicale.

De asemenea membrii Academiei prezenti la intalnire au prezentat propunerile si observatiile asupra proiectului si au aratat disponibilitate de a lucra impreuna cu initiatorii noii legi la elaborarea legislatiei secundare si a normelor de aplicare.

in perioada urmatoare, Ministerul Sanatatii va organiza mai multe intalniri cu asociatiile profesionale, asociatiile civile, patronate si sindicate pentru a explica noile prevederi legislative si pentru a primi observatiile si propunerile din partea acestora.