Ministerul Sănătăţii a anunțat alte cinci cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus

0
67

Ministerul Sănătăţii a anunțat alte cinci cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus, toate din judeţul Botoşani.

”Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7. Toate persoanele infectate sunt din judeţul Botoşani”, a transmis Ministerul sănătăţii.

Reprezentanții Ministerului au precizat că este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, şi anume un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei, în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ.

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută.

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel naţional, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

Articolul precedentSCJU Craiova,despre pacientul infectat internat la ATI nonCOVID: Riscul pentru cei din salon, unul foarte mic
Articolul următorMinistrul Educației ia în calcul o modificare cu privire la purtarea măștii în timpul orelor de sport