Metodologia care reglementează asistenţa medicală în unităţile de învăţământ. Ordinul comun, semnat de miniștrii Educației și Sănătății

0
240

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au semnat un ordin comun care aprobă metodologia ce reglementează modul în care este asigurată asistenţa medicală în unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior.

„Am semnat, împreună cu ministrul Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, ordinul comun care aprobă metodologia ce reglementează modul în care este asigurată asistenţa medicală pentru antepreşcolari, preşcolari, elevi şi studenţi, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi superior. Dată fiind reorganizarea creşelor ca unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară, au fost introduse precizări privind asigurarea cu personal medical a acestora”, a scris ministrul Ligia Deca, pe Facebook.

Metodologia oferă, de asemenea, informaţii referitoare la examinările medicale de bilanţ şi la modul în care starea de sănătate a copiilor şi a studenţilor este supravegheată în unităţile de învăţământ.

Totodată, au fost introduse şi precizări privind rolul şcolilor, al universităţilor şi al autorităţilor publice locale în ceea ce priveşte starea de sănătate a preşcolarilor, a elevilor şi a studenţilor.

„Ne dorim ca toţi copiii să fie în siguranţă la şcoală şi este nevoie de un efort comun pentru ca acest lucru să fie posibil”, a transmis ministrul Educației.

Articolul precedentStudiu: Un medicament dezvoltat în SUA ar putea distruge tumorile canceroase solide, lăsând neafectate celulele sănătoase
Articolul următor„Ştiu, nu doar sper că o să fiu bine! Mă vaccinez!”, campanie națională de informare şi conştientizare asupra importanţei vaccinării