Mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

0
188

Premierul Florin Cîțu transmite un mesaj populației cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată în fiecare an în data de 7 aprilie, și spune că cuferința celor care s-au îmbolnăvit, viețile curmate de noul coronavirus, dar și costurile economice și sociale de până acum ale pandemiei sunt argumente suficiente pentru a reflecta asupra soluțiilor pe care le avem la îndemână pentru a ieși cât mai curând posibil din această criză sanitară.

În ceea ce privește tematica aleasă pentru anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătății, care pune accent pe accesul echitabil la servicii de sănătate, premierul a precizat că accesul echitabil ”presupune existența unui sistem sanitar funcțional, la standardele prezentului, dar și solidaritate și responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, cetățeni și reprezentanți ai autorităților, deopotrivă. De cealaltă parte, medicii și întreg personalul sanitar sunt adevărații eroi ai acestei perioade și le mulțumim pentru tot efortul pe care-l depun în slujba sănătății și a vieții. Efortul de a pune capăt pandemiei este unul comun, concertat. O singură acțiune, un singur om sau o singură țară nu sunt de ajuns să învingă noul coronavirus”.

Totodată, oficialul a menționat, în cadrul unui comunicat de presă, că România este atât parte a efortului, cât și printre beneficiarii solidarității europene, prin vaccinurile anti-COVID-19 pe care le-a primit și va continua să le primim în lunile următoare. Însă este nevoie de un efort comun pentru a câștiga lupta cu noul coronavirus.

”Revenind la tema din acest an a Zilei Mondiale a Sănătății, accesul echitabil la servicii de sănătate, consider important să ne mobilizăm pentru a reduce presiunea pe care o pun infectările cu noul coronavirus asupra sistemului sanitar, oferindu-le și pacienților non-COVID-19 șansa la sănătate”, mai atrage atenția premierul.

Articolul precedentStudiu: 1 din 3 oameni cu COVID-19 au probleme de sănătate mintală pe termen lung sau simptome neurologice
Articolul următorMesajul Colegiului Medicilor din România în contextul Zilei Mondiale a Sănătății 2021