Mesajul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței

0
68
Foto: Facebook Federatia Sanitas

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței prin care mulțumește „pentru asigurarea unui răspuns adecvat la cea mai importantă provocare de sănătate publică de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul corornavirus”.

“Se împlinesc 114 ani de când profesorul Nicolae Minovici, sub deviza «Totdeauna și tuturor, gata pentru ajutor», a înființat la 28 iulie 1906 «Societatea de Salvare din București» și, odată cu ea, prima stație de Salvare din România.

2020 reprezintă, probabil, unul dintre cei mai dificili ani de la înființarea serviciului de ambulanță și până în prezent. În această perioadă, sistemele medicale din întreaga lume trebuie să facă față unei situații fără precedent, în care este mobilizată întreaga resursă existentă.

Vă mulțumesc pentru efortul dumeavoastră depus pentru asigurarea unui răspuns adecvat la cea mai importantă provocare de sănătate publică de la nivel global din ultimul secol – pandemia cu noul corornavirus.

Munca în urgență este extrem de dificilă, iar cea în urgența prespitalicească una foarte grea, contra cronometru, în care fiecare greșeală sau întârziere poate să însemne diminuarea șanselor la supraviețuire.

Vreau să vă asigur că în mine veți avea un susținător și un partener de dialog.

Este nevoie de unitate și eficiență în acest domeniu de activitate și cred că putem să îndeplinim aceste deziderate. Numai împreună, uniți, vom putea să slujim interesele pacienților noștri”, este mesajul lui Nelu Tătaru.

Articolul precedentInfectarea personalului medical: 1 din 12 cazuri de coronavirus, în săptămâna 20 -26 iulie
Articolul următorCare sunt solicitările SANITAS, prezentate la întâlnirea de la Ministerul Sănătății