Merkel: Pașapoartele de vaccinare ce permit călătoriile În Europa, probabil vor fi disponibile înaintea verii

0
40

Cancerul german Angela Merkel a precizat, după summit-ul virtual al liderilor din Uniunea Europeană (UE), că pașapoartele digitale de vaccinare care să dea posibilitatea populației să călătorească în statele membre UE ar putea fi disponibile cel mai probabil înaintea verii.

”Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a declarat Merkel în cadrul unei conferințe de presă, joi seara, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente, scrie Reuters.

”Consider că acest proiect trebuie implementat în primăvară – dacă nu în toată Europa, va trebui să o facem la nivel naţional şi prin înţelegeri cu alte state care au politici similar”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz la o conferinţă de presă, scrie presa internațională.

Ad in title

Pe de altă parte, Franţa şi Germania sunt rezervate cu privire la acordarea unor beneficii persoanelor vaccinate anti-COVID-19, mai ales că procentul persoanelor vaccinate în UE este încă foarte redus şi s-ar crea discriminări.

 

Articolul precedentOUG pentru transparentizarea licitațiilor din spitale, publicată în Monitorul Oficial
Articolul următor130 de cabinete noi de vaccinare anti-COVID-19