Medicul Vlad Mixich: Numărul infecțiilor nou apărute cu coronavirus este peste tot în scădere

0
42
sursa foto: Facebook Vlad Mixich

Medicul Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a afirmat că la două săptămâni de la introducerea măsurilor de relaxare, în România, ca și în majoritatea Europei, pandemia a intrat în faza de calm, iar numărul infecțiilor nou apărute cu coronavirus este peste tot în scădere și, consecutiv, și numărul deceselor COVID-19.

“Noi românii am avut noroc și am scăpat, ca tot restul Europei Centrale și de Est, mai ușor de acest val pandemic. Cu toate astea, dintre țările est-europene, doar Estonia, Serbia și Moldova au un număr de decese raportat la 1 milion de locuitori mai mare decât România”, a scris Vlad Mixich, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

La polul opus, potrivit medicului Vlad Mixich, Belgia, Spania, Marea Britanie, Italia, Franța și Suedia sunt țările europene cele mai lovite de epidemia de coronavirus, cu un număr de decese raportat la 1 milion de locuitori mult mai mare decât în orice altă țară europeană. În aceste țări au murit, cumulat, peste 141.000 de oameni în decurs de aproape trei luni. Practic, un oraș mare cât Baia-Mare a dispărut în acest interval din Europa, a adăugat Mixich.

Ad in title

Chiar şi aşa, ştiințele medicale au evoluat enorm în ultimul secol, dar “acest virus ne obligă să vedem limitele acestei evoluții”. În opinia aceluiaşi medic, foarte mulți oameni care în urmă cu 30 de ani ar fi murit într-o astfel de epidemie au fost salvați acum, dar “suntem încă relativ departe de un tratament sau de un vaccin anti-coronavirus”.

“Deși științele medicale au evoluat, numărul și intensitatea conspirațiilor pseudoștiințifice a crescut. În fiecare pandemie prin care a mai trecut omenirea în trecut au proliferat teoriile conspiraționiste. Furtuna conspiraționistă din prezent este efectul următoarei combinații: viteza nemaivăzută cu care pot fi răspândite online aceste conspirații combinată cu eșecul de proporții al educației moderne care nu reușește să atragă suficient și să asigure o alfabetizare științifică medie”, se arată în postarea medicului Vlad Mixich.

Articolul precedentMonitorul Oficial a publicat afecţiunile de incapacitate temporară de muncă decontate fără stagiu
Articolul următor30% dintre decesele COVID-19 din România sunt asociate cu diabetul zaharat