Medicul Virgil Musta, despre când se vor simţi efectele noilor măsuri împotriva coronavirusului

0
52

Medicul Virgil Musta, şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului “Victor Babeş” din Timişoara, a declarat că efectele măsurilor care au intrat în vigoare începând de luni, se vor simţi peste trei săptămâni, când am putea înregistra un număr mai mic al cazurilor noi, față de cel prezent.

„Efectele se vor simți peste trei săptămâni. Tot ce pot spune este că erau necesare măsurile, pentru a stopa această creștere a numărului de cazuri. Ea conduce totodată și la o creștere a formelor grave și a deceselor, iar eu cred că trebuie să fim toți responsabili în acest sens. Vom vedea cât de eficiente sunt măsurile comparativ cu ce se întâmplă și în Europa, pentru că peste tot s-au luat măsuri mai drastice legate de transmiterea virusul”, a explicat medicul Virgil Musta, la un post de televiziune.

Acesta a spus că cea mai importantă dintre măsuri este purtarea măștii, având în vedere că ea protejează împotriva transmiterii virusului.

„Cea mai importantă este purtarea măștii, pentru că aceasta te protejează împotriva transmiterii directe a virusului. Dacă ea este purtată la orice contact între două persoane, șansa de a scădea numărul de cazuri crește simțitor. Avem speranța că poate, poate pandemia să nu mai fie trend ascendent și să înceapă să scadă”, a explicat medicul Virgil Musta.

Articolul precedentProf.dr. Cristian Băicuş: De ce spitalele dedicate COVID-19 sunt o idee proastă
Articolul următorGCS a anunţat un număr de 3.240 cazuri noi de persoane infectate