Medicul Opriţa: Secţia Chirurgie II de la Floreasca este închisă. 15 persoane, pozitive la testarea COVID-19

0
414

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, medicul Bogdan Opriţa, a declarat că personalul Secției de Chirurgie II care a ieșit negativ la prima testare va fi supus joi unei a doua testări, iar dacă testele se mențin negative activitatea secției va fi realuată, cel mai probabil, sâmbătă.

Secţia de Chirurgie II a Spitalului de Urgenţă Floreasca este închisă deoarece un număr de 15 angajați ai personalului medical au ieșit pozitiv la testarea pentru COVID-19, respectiv un medic rezident, brancardierul secției și asistente și infirmiere, după cum a declarat medicul Bogdan Opriţa, pentru Sănătatea TV și RoHealthReview.

“ În acest moment, este închisă activitatea de urgență a Secției de chirurgie numărul doi a Spitalului , din cele trei secții de chirurgie pe care le avem, deoarece un număr de 15 persoane din personalul medical au ieșit pozitive la testare, în speță un medic rezident, brancardierul secției, restul fiind asistente și infirmiere. Întreg personalul a fost testat, în acest moment se află în secție internate cinci persoane care sunt negative și de care se ocupă personalul care nu a ieșit pozitiv la testare. Deci, activitatea este închisă în momentul de față pentru activitatea de urgență, deci de gardă, ea fiind preluată de celelalte două secții ale Spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt.

De asemenea, potrivit acestuia, și secția de Gastroenterologie a Spitalului a fost închisă în cursul săptămânii trecute deoarece cinci persoane au ieșit pozitive la testul pentru COVID-19, respectiv asistente și infirmiere.

Medicul Opriță a precizat însă că activitatea laboratorului de endoscopie digestivă nu a fost afectată, astfel încât urgențele au fost configurate iar pacienții au fost internați în secțiile de Interne și Cardiologie.

Activitatea secției de Gastroenterologie a fost reluată luni, potrivit purtătorului de cuvânt.

Articolul precedent671 de vindecați COVID-19 au donat plasmă convalescentă 
Articolul următorRomânia ar putea beneficia de 4 miliarde de euro, în cadrul Instrumentului “SURE”