Medicul epidemiolog al Spitalului Judeţean Focşani a primit o amendă de 2.000 de lei de la Direcţia de Sănătate Publică, în urma controlului demarat de inspectorii sanitari la unitatea spitalicească.  Și asta după ce, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu capcane pline de gândaci în Secţia de Pediatrie a unităţii.

Amenda a fost aplicată pentru că nu a fost respectat regimul produselor biocide.

Controlul efectuat de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a fost demarat după apariţia imaginilor cu capcane de gândaci montate în Secţia de Pediatrie. Inspectorii au descoperit şi alte capcane pentru gândaci în spital, care însă erau întregi, nu desfăcute, ca în cazul celor din fotografii.

Totodată, inspectorii de sănătate publică au dispus şi alte măsuri, respectiv efectuarea dezinsecţiei la nivelul întregii Secţii de Pediatrie cu produse conforme, interzicerea consumului de alimente de către pacienţi în saloane, păstrarea alimentelor doar în frigidere şi scoaterea capcanelor pentru gândaci din uz.

O fotografie cu gândaci în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Focșani a fost postată, duminică, pe Facebook de o pacientă. Reprezentanții unității medicale au spus că gândacii nu umblă prin saloane, dar că insecte mai apar pentru că „pacienții țin mîncarea în sertare”.