„Medicul de familie nu este singurul vinovat!”

0
244

O femeie din Hunedoara a murit dupa ce, timp de mai multe zile, a fost plimbata pe drumuri fara sa i se puna vreun diagnostic. Decesul s-a produs la spitalul din Lupeni, din cauza unei embolii pulmonare.

in ciuda faptului ca femeia s-a prezentat la medicul de familie cu o stare de sanatate proasta, acesta nu a depistat existenta afectiunii care a produs decesul. Familia pacientei acuza medicul de familie de decesul acesteia, spunand ca va depune plangere la Colegiul Medicilor.

Contactata de catre SanatateaTV pentru a oferi o parere avizata referitoare la incidentul produs, vicepresedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, dr. Daniela Ştefanescu, a declarat ca medicul de familie nu ar trebui sa fie considerat singurul vinovat. Potrivit acesteia, exista posibilitatea ca investigatiile efectuate sa nu fi oferit indicii exacte referitoare la afectiunea de care pacienta suferea sau ca simptomatologia sa fi fost una frusta, care sa nu evidentieze semnele bolii. Mai mult, conform declaratiei aceleiasi surse, radiografia pulmonara trebuia sa fie interpretata de catre un specialist si nu de catre medicul de familie. Reprezentantul Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, dr. Daniela Ştefanescu, a continuat spunand ca incidentul este unul regretabil. „Justitia si organele avizate ar trebui sa efectueze cercetarile necesare pentru a stabili cauzele care au dus la decesul pacientei”, a incheiat aceasta.

Sursa: SanatateaTV

Articolul precedentAncheta in cazul unui tanar decedat dupa o operatie de apendicita
Articolul următorUn nou tratament impotriva cancerului