Medicul Cristian Oancea, despre cât durează pandemia

0
579

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a declarat că din punctul său de vedere și din datele din literatură, pandemia de coronavirus poate să dureze doi ani.

Medicul a spus însă că “partea care ne sperie este că nu dezvolți o imunitate care să te protejeze. Cine a trecut prin infecție să nu creadă că este imun, să se protejeze în continuare”.

El a spus că sistemul medical din România se află la capacitate de 80% în ceea ce privește paturile de la Terapie Intensivă.

“În ritmul acesta, acum suntem la 80% din capacitatea la nivel național de la Terapie Intensivă, în maxim două săptămâni, două săptămâni și jumătate, vom atinge maximul la Terapie Intensivă. Ce vom face atunci? Și mai este un aspect asupra căruia Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția: acum, transmisia intra-comunitară este foarte accelerată în rândul vârstnicilor. Din nefericire, adulții și persoanele tinere, foarte multe persoane nu se gândesc că acasă au părinți și au bunici. Am observat că populația vârstnică este cea mai afectată.Noi am refuzat astăzi un copil de 10 ani din Arad și mi s-a rupt sufletul pentru că nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri încerc să atrag atenția prin ce trecem. O să ajungem să fim niște actori la ce se întâmplă. Nu mai avem forța resursei umane, că paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formează peste noapte, necesită ani de zile”, a spus medicul, la un post de televiziune.

 

Articolul precedentVaccinul împotriva coronavirus: AstraZeneca şi Johnson & Johnson reiau testele
Articolul următorCirculaţia pe timp de noapte ar putea fi resticţionată