Medicul ATI, Elena Copaciu: În zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici

0
425

”În zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor COVID”. Este afirmația făcută de medicul de terapie intensivă de la Institutul Matei Balș din Capitală, Elena Copaciu spune, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Numai dacă ați ști!… În zilele acestea se stinge o întreagă generație de bunici! Ei mai întâi! Singuri în pustiul reanimărilor COVID, luptând pentru fiecare gură de aer, cu sau fără oxigen! Agonia în insuficiență respiratorie e cumplită! Într-o țară care nu are legislație „end of life care”! Pentru că nu avem politicieni capabili să își asume moartea în demnitate a seniorilor noștri! Moartea e subiect tabu în România, deși ne pândește zilnic pe undeva!”, a scris medicul.

Totodată, dr. Elena Copaciu atrage atenția că vârsta pacienților cu forme severe a scăzut foarte mult, iar pacienții devin agresivi dacă sunt întrebați de vaccinare.

”În COVID vârsta celor cu forme grave a scăzut vertiginos! Pacienții devin agresivi dacă îi intrebi dacă sunt sau nu vaccinați, dar ne facem doar datoria unei anamneze medicale complete! La ATI nici nu mai contează dacă sunt sau nu vaccinați! „Regula” e: prezentare tardivă, fibroză pulmonară deja constituită, ivermectină până la toxicitate hepatică, tocilizumab de multe ori prea târziu dat (dacă o fi bun de ceva), aparținători care aleargă disperați după favipiravir (prea puține evidențe și prea mare risc teratogen), remdesivir (evidențe discutabile) sau, iar, tocilizumab (multe reactii adverse și beneficii incerte), etc. Și tot nu întelegem ca cel mai sigur tratament este preventia? Adică, vaccinul?”, a mai precizat medicul ATI.

În finalul postării, dr. Elena Copaciu subliniază încă o data că tratamentul cel mai sigur este prevenția.

Articolul precedentCum funcționa rețeaua de eliberare de certificate false de vaccinare din Prahova
Articolul următorMinistrul Veran, vaccinat cu doză booster Pfizer. Prima doză a fost cu AstraZeneca. Rapelul cu Moderna